and all the food
snuck out of my fridge last night
Happy New Year Evelibadi!!
Saturday, 31 December 2011 | 16:55 | 0 comments




Assalamualaikum 
Pagi. Hari ni dah 01/01/12. Perhh lagi 3 days more nak sklh and lagi 5 days more befday yoseob!! Malas nak tulis panjang-II. Busy. Ni pon sbb nak update sgt 2012 so buka pc lah kejap. Nak sangat tengok muka B2ST. Nanti takboleh tengok dah. Merajuk pulak beast sbb b2uty tak tengok muka dia. *mengarutt* Ok, say tata to 2011. Kbai.

Befday aisya sama date dgn Junsu 2PM :)

2012 5 days more :(
Thursday, 29 December 2011 | 20:23 | 0 comments


Assalamualaikum 
Sekarang ni dah 30/12./11. 5 hari lagi nak sekolah. Ahhh, sy dah tua. Tua? I mean 14y/o bkn 41y/o k. Next year sure tak boleh online sangat. Grr dahla abg aku neh tak lulus PMR. Dia sorang tak lulus exam semua kena. Komputer ni dikawal ketat oleh MamaAyah *Muka sedih* 

Mama kata 'Next year stop playing game, stop use pc(computer) stop everything! (yg tak berkenaan dgn sekolah) Ada paham? *Semua angguk* Mesti depan mata ni buku je. Tapi, bagus lah jgk kan. Next year dah form 2. Next year lagi nak PMR. Alahaiii cepatnya lah.

Tapi aisya tak akan ketinggalan tahu about my lovely k-pop grup B2ST!! And my lovely Gikwang :D Omoo, saranghae omeyyy. *Ok, melebih dah*


Berat saya 39KG dah naik 42KG. Damn :(

Teringin nak buat tuto's :(
| 19:24 | 0 comments

Tumblr_lwyzzo87kc1qk2v2so1_500_large

Assalamualaikum  
Ekceli dah lama nak buat tuto's tapi taktau nak buat bila. Teringin sangat nak buat tapi MALAS. *Pelik* Hemm, rasa nak tukar skin lagi lah. Padahal baru tuka semalam. Okayy ekceli saya boring. Taktau nak buat apa sbb tu lah entry mcm mengarut.

Rasa nak buat TWITTER. *Hahaha, kau baru nak buat twitter? Haihh, budak darjah lima pun dah ada twitter . Yang kau neh dah tua baru nak buat twitter?* Ok, lawak sangat. Tathelah semalam tengah tengok tv. Abang  kite neh baru je buat twitter petang semalam. Ok, lepas habis tengok tv aisya pergilah kat abang aisya. Nampak dia tengat main tweet tweet dgn orang yang TIDAK DIKENALI. Apatah nama dia. Dia stay selangor. Lelaki lah bkn perempuan.

Then lama jgk lah dia main tweet tweet tau. Yang aisya neh jealous pulak! Almaklumlah aisya mana ada twitter! *Sape nak gelak? Gelaklahh* Pagi neh rasa nak sign up twitter je. Hemm, tapi aisya mana reti main twitter sangat. *Nak gelak lagi? Gelaklahh* Hari ni mmg betul betul rasa nak buat tuto's and rasa nak buat twitter! Grrrr!



301949_283588134996072_164023430285877_984582_2060682107_n_large
*Alahai, ommeyyynya!


Couple Yang Tidak Berdosa
| 17:57 | 0 comments

Tumblr_kt0sudou8v1qzqrfgo1_500_large


Assalamualaikum 
Tadi aisya bw kat blog Fatimah Azzarah. Rasa nak nangis pulak baca note note tu. Teringat cerita Syurga Cinta. Taknak ckp banyak. Kalau RAJIN, bacalah (Y)

Read This,

Apakah couple?kamus elektronik besta menyatakan couple bermaksud dua org@benda yang dilihat bersama.ada sesetengah ustaz dan ustazah serta yang arif mengenai soal agama memberi hukum bahawa couple adalah haram. saya setuju namun ada keharusannya apabila couple itu mengutamakan 5 faktor ini.

Setelah 5 aspek ini dipasak teguh dalam jiwa, barulah kita boleh berikan cinta kita pada sesiapa yang ingin dicintai,jika lelaki tentu dia ingin mencintai dan dicintai oleh perempuan dan demikianlah sebaliknya.pada saya, dalam situasi begini tidaklah terlalu salah.

Yang salah apabila seorang lelaki dan seorang perempuan itu dilihat bagaikan belangkas hingga mencetuskan syak wasangka masyarakat dan juga perasaan syahwat yang tinggi antara mereka.apabila syahwat itu tidak terkawal lagi maka mereka pun merealitikannya dgn berpegang tangan,duduk rapat2 sebelum meraba2 dan berkucupan.seterusnya daripada adegen ini mungkin perlakuan zina akan terjadi. Jika begini sudah tentunya salah dan haram.

Tetapi andainya couple itu hanyalah sekadar mukadimah utk mengenali dan dikenali, rasa minat, ingin perhatian dan memberikan kasih sayang yang didasarkan kpd hasrat utk mencari jodoh dan berkahwin,pada saya tidak salah.BERCINTA BUKAN SATU DOSA.. bayangkan kalau anda masa dulu warga kampus tidak boleh langsung berhubung mahupun SMS dengan rakan lelaki@perempuan atas alasan berlainan jantina adalah haram,bercakap dan bergurau senda serta menyimpan rasa cinta dan ingin bercinta itu juga haram?
Bagaimana pula dengan pelajar2 kita yang mengambil kejurusan keagamaan yang berada di Jordan,makkah,yaman serta mesir yang berkahwin ketika mereka masih belajar lagi? Apakah benar2 mereka tidak mempunyai perasaan cinta dan menyerahkan segala urusan kepada pihak ketiga menguruskannya? Kebanyakan ustaz dan ustazah tidak mahu mengakui bahawa mereka juga pernah bercinta hingga bertemu jodoh dgn pasangan masing2.bercinta bukanlah salah selama mana batas-batas agama dan adatnya dijaga sungguh2.
Bercinta itu fitrah manusia, andai cinta dan kasih sayangnya dihalang sudah tentu kehidupan menjadi tempang,manusia akan menjadi zalim,keras hati terjadi.sanggupkah anda membunuh dan mematahkan hati pasangan @ kekasih anda yang sangat mencintai anda?bolehkah seseorg itu mengakui menyayangi ibu bapanya sedangkan ibu bapanya menghalang ia bercinta?
Rasulullah saw bersabda “Tanda cintakan ALLAH SWT ialah mengingati allah swt (zikrullah). Apabila ALLAH,nabi,ibu ayah,guru dan diri sendiri diberikan keutamaan,berusaha keraslah untuk dunia dan akhirat anda sebesar mana pun, insyallah anda tidak akan terpesong @ dipesongkan..Waulahualam


Note note diatas dicuri daripada Fatimah Azzarah's blog :D

First GiveAway By Ezatee And Ain
| 17:47 | 2 comments


Assalamualaikum 
Pagi ni aisya nak join GA from NurulEzzate blog. Blog dia omeyy lah.*Ikhlas* Alhamdullilah pemilihan pemenag tak menggunakan Random.org. Below adalah cara pemilihan pemenang. Wanna join? Just klik the cute banner ;)

Pemilihan Pemenang

-Dengan cara entry yang menawan hati kami.
-Random tidak digunakan kerana aku tak percaya padamu lagi ! ( Haha :D).
-Dan juga blog yang kemas dan teratur !!



End Year Mega Giveaway
| 01:45 | 0 comments



Assalamualaikum  
Join GA from kak anis blog. Prize dia pun besh besh. Wanna join? Klik banner. Tag, semua yang sedang baca :)


New look again!
Wednesday, 28 December 2011 | 23:33 | 0 comments

Tumblr_lwredr95vk1r6eaq7o1_500_large

Assalamualaikum  
2 jam re-tweek code dia tau. Capek gue. Btw, ok tak? *Tak* Ok, fine. Kat dashboard aku banyak betul orang ckp pasal TEENTOP lah LJoe lahh. Tak habis-II lagi. Sudah sudah ler. Bukannya korang dapat married dgn dia sekali pon. Dia tu kristian tahu? Biarkan je. Kalau Gikwang buat mcm tu pon aku tak kesah. Lantak je. 


Happy Befday to Kak Scha Dayanti :)

SoHyun ft. in Teen Top’s
| 20:53 | 0 comments


Doojoon & Sohyun

273962490_large
Sohyun omeyy



Aisya tak minat sangat TeenTop ni. Aisya minat B2ST and 4minute! :)(:



Gambar comel Hyun A.
Tuesday, 27 December 2011 | 18:03 | 0 comments

Alahai comelnya.

Hyun_a_4minute_516912_large
Alahai seksinya.

Assalamualaikum  
Tadi buka allkpop then nampak NEWS neh. Yang gambar kat ats tu gambar Hyun A waktu dia jadi kumpulan Wonder Girls. Comel sangat! Rambut pendek. Gambar tang kedua neh dlm kumpulan 4minute. Waktu dia masuk 4minute terus dia jadi seksi gila gila. I think yg paling seksi dlm MV 'Bubble Pop'. Kan kan?  Dia keluar dari wonder girl sbb masalah kesihatan. 

Ni gambar dia waktu jadi grup wonder girl. Rambut pendek.

wg_070709
Yang rambut pendek tu. Belah kanan yg kedua.

Kanan. Tepi sekali. Rambut pendek.

Rambut pendek kan? Lain gila muka dia. Comell

Tapi antara byk2 artis korea IU yg paling omeyy. Kan kan?

BEAST ft. A PINK - Skinny Baby
Monday, 26 December 2011 | 21:41 | 0 comments


Assalamualaikum   
Yeahh! Skinny baby! Ok, agak terkejot B2ST buat MV dgn A Pink. Alahaii comel sangat diorang. Aisya tahu benda neh pun kat blog syida. Dia pun minat B2ST! Awww. Nak tengok MV dia? Here.





FOREVER B2ST!!!

"Mini Give Away: TQ Followers"by Blog Hanya Dari Mata
| 21:22 | 0 comments


Assalamualaikum  
Today aisya nak join GA. GA dia ni pon awesome. Jom join! Klik banner. Duedate 311211. Tag zawin|eiyma. 

Dakwah secara moden (K-pop version)
| 19:20 | 0 comments

Tumblr_lrcr3vg9an1qc2znbo1_500_large
*Gambar ni tiada kaitan ye.


Assalamualaikum  
Pagi. Tadi aisya buka facebook, ok memang lama tak buka facebook tahu? Then, lepas log in tu scroll down terjumpa video neh. Digelarkan grup SNSG. Awwww, boleh jadi jgk diorang neh. Haaa, nak tengok? But, before that mesti ramai yg dah tengok kan? Tape, yg tak tengok lagi meyh tengok!


Awesome kan? Kbai :)

END YEAR MEGA GIVEAWAY 2011
Thursday, 22 December 2011 | 22:03 | 0 comments

 

Tag zawin|eiyma|nik. Wanna join? Klik banner. 


Senarai sponser.

Cbox ok dah!
| 21:41 | 0 comments

387450_196929593729571_141757762580088_391753_1119362644_n_large


Annyeonghaseyo 

Tadi aisya kata Cbox tak boleh nak tuliskan. Ok,now blh tulis. 
1.Korang tulis 3 tempat kosong tu.
2. Tekaan GO or ENTER je pun blh jugak.
3. Bila korang tekan GO tadi, korang tulis tadi tathe kan? Ok,cuba refresh. Ada kan?

Ok, Kbai :)

Cbox tak boleh? Haih, mcm mcm.
| 20:00 | 0 comments

Tumblr_lwm7qgg5sr1qbj49mo1_500_large


Assalamualaikum 

Pagi. Aisya pelik kenapa Cbox aisya tathe footprint. So, aisya check out then. Yes, Cbox aisya tak boleh tuliskan. Alahaii, mcm ni lah kalau korang BW kat blog aisya tiggalkan lah footprint korang kat comment entry neh ye sambil tu aisya cuba selesaikan masalah Cbox aisya neh. Ok? Thank Q.

"1st Giveaway by Nadia"
| 17:40 | 0 comments

Tag zawin|eiyma|nik. Duedate 311211. Wanna join? Klik banner.

GA : End Year Random Giveaway
| 17:18 | 0 comments


Tag zawin|yana. Due date 301211. Wanna join? Klik banner.

Happy Birthday Giveaway by Afiqah Amirah
| 17:13 | 1 comments

Assalamualaikum 
Hari ni Aisya nak join GA by Ika. Hadiah dia pun besh besh jugak. Duedate 281211. Klik banner utk join. So,jomlah! Ika  buat GA neh sempena befday dia tau. Aww, emm aisya wish awal awal dulu ye. *cough* Saengil chukka hamnida Ika!
Ucapan semoga Ika akan sihat sepanjang hayat, dimurahkan rezeki dan diberkati oleh Allah. 

First Giveaway by Aimi
| 16:17 | 0 comments

Tag zawin|yana|nad. Duedate 281211. Wanna join? Klik banner.

New template, New look!
| 00:12 | 2 comments

Tumblr_lwja9f44kd1qeo03no1_500_large


Assalamualaikum  
I'm happy. Why? New look isn't? Omey tak omey tak? *Tak langsung* Ok, Fine. Tadi aisya punya follow button rosak. Orang tak boleh nak follow. Then, kebetulan my lovely friend online tadi, aisya suruh dia tekan follow button tp dia kata tak boleh. Then, aisya sign in blog and letak follow|dashboard button semula. Tarraaa, dah settle. Dah blh follow dah. 


Tak silap orang yg penah follow saya ada 7 orang. Sorry ye. Nah, awk follow semula. Then, I'll follow yours. Oh, btw hari ni result PMR keluar. AMG! I donno lah apa result my abang neh. Lulus ke tak, aisya malas nak tau. Lantak dia lah. Kalau dia gagal sekalipun dlm PMR, SPM ada lagi kan. Do your best in SPM. I'll always support you lah. Kbai ;)

Kita tengok kat youtube lah (MAMA)
Monday, 19 December 2011 | 00:07 | 0 comments

Annyonghaseyo 
Tadi aisya buka youtube nak dengar lagu You and Me by IU. Awww, she so cute. Then kat sidebar nampak MAMA. \MAMA?Apa tu?/ MAMA tu fer short k. Title penuh dia, gambar yg kat atas tu. Aisya nampak lagu Trouble Maker. Then, cliklah. Yes, Ilovetroublemakersong! 

And, AMG! Lepas tengok video tu. I was so SHOCK! Ahh, AMG AMG. JS kiss HyunA! Wanna see? Before that,  mungkin ada yg dah tengok. Aisya je ketinggalan. Hew hew hew.


Ok, now aisya nak tengok FULL MAMA. Coz me tak tengok lagi. xixixixi ^^ Kbai :) 



Tumblr_lw45k8zazj1r46afuo1_500_large
Tumblr_lw45k8zazj1r46afuo2_500_large
Omeyyy :)

Mega Giveaway By Cik Bunny
Sunday, 18 December 2011 | 23:37 | 0 comments

Assalamualaikum  
Tadi cik bunny invited me join GA dia. Hadiah dia pon awesome jugak. Jom join. 

Sponser : - Cik bunny: Blog/Fanpage. - Amely Affandi: Blog - Mira Miraie: Blog - Herba Tihara: Blog - Atienabila: Blog - Kedai Kaspersky online (KKO): Blog

Tag semua yg sedang baca.Only Malaysian. Duedate 310112. Wanna join? Klik banner.

Kau sombong , kau berlagak , Aku pon nak buat jugak .
| 23:07 | 0 comments

Tumblr_lw575uvb391qarvggo1_500_large
Annyeonghaseyo 


Hai. Dah lama tak update blog. Asyik GA je. Kena tuggu giliran nak duduk kat pc. Aisya and abang and adik berebut nak guna pc, so kena ikut giliran. Barulah blh buat entry panjang lebar. Kena booking awal awal. Hahaha. Ok, stop bebel. Back to the topic.




Tadi my feghen call. \Call? For what?/ Dia call nak mintak tolong. \Mintak tolong? Mintak tolong apa?/ Emmm, mintak tolong nak upload kan picture dia dlm FB. Grrr, menyampah babe. Aku tau kau nak upload gambar PROMNIGHT kau tu kan? \Promnight? Bila?/ Ok, semalam ada promnight kat Zenith Hotel Kuantan. I think ramai yg pergi. But me tak pegi pon. Tema dia BlackRed. Pukul 8-12 night.




Ok, pagi tadi SHE call me. She said "Aisya, free tak? Nak upload gmba neh." And, I said what. RAHSIA. Omoo, taknak bagitau lah. Then, SHE said "If boleh call ye nanti" And I said RAHSIA. Ok, tak boleh bagitau jugak. Then, perbualan dah habis. "TETTTTTT." 




Sorylah babe. Wa malas tolong lu sbb lu sendiri taknak tolong wa. Kenapa kau tak mintak je bestfeghen kau tu tolong upload kan? Haaa, why must me? Kelakuan kau tu seolah-olah MEMPERGUNAKAN aku! Ada paham? Kau asyik mintak tolong 'nak upload picture kau and nak mintak online sekejap.' Kenapa kau tak mintak kat bestfeghen kau je? PELIK --'




Until now, aisya tak call dia lagi. Wahahaha. Malas nak call. Bazir jee. Pegilah mana mana rumah kawan kau utk upload gambar. Jangan aku sudah. Kbai.

Tumblr_lwfrjtdy3q1qcsjiso1_500_large

AWESHOMEE 1ST GIVEAWAY SMURFS
| 21:38 | 0 comments


Tag zawin|eiyma|nik. Wanna join? Klik banner.

End Year Random Giveaway
| 21:35 | 0 comments

Tag zawin|nina. Wanna join? Klik banner.

First Giveaway by Dya
| 21:01 | 0 comments

Tag zawin|nik|Eiyma. Wanna join? Klik banner.

First Giveaway by Puteri Mahat and Lina Shaari
| 20:55 | 0 comments

Assalamualaikum 
Hai, today I wanna join a GA. Come join! Klik banner. Tag, semua yg sedang baca. (Y)

1st Giveaway by Ina & Nadiah
Saturday, 17 December 2011 | 15:59 | 1 comments

Tag zawin|nina. Wanna join? Klik banner.

2nd GiveAway by Miss Kara
| 15:57 | 0 comments

Tag zawin. Wanna join? Klik banner.

SuPeR HoT GIVEAWAY BY AZFARAH AND KATIE
| 15:52 | 0 comments

Photobucket
Tag zawin|yana. Due date 281211. Wanna join? Klik banner.

Mega Giveaway by Iera and Nisa
| 15:47 | 1 comments

Tag zawin|izzah. Duedate 311211. Klik banner if you wanna join.

Awesome Skins : B2ST 2PM B1A4
Thursday, 15 December 2011 | 16:36 | 1 comments

Tumblr_lw96xyig7f1r6eaq7o1_500_large
Assalamualaikum  
Tadi aisya bw kat blogskins .Byk yang cantik cantik and byk yg omey omey .Then ,aisya tejumpa skin Demi Lovato - skyscrapper .Awww ,cantik gilaa .Warna biruuu .Nak tengok ?
Skin screenshot

Then ,jalan jalan lagi tejumpa KPOP skin by MuazzAdli .Ada 2PM B1A4 B2ST .Smart skin dia .Cantik skin dia .Omeyy skin dia .I know ramai dah yang dah tahu kan kan ?Aisya je ketinggalan .Haaa ,yg taktengok lagi tu ,nak tengok tak ?*Taknak!* .KFine . 

Skin screenshot
2PM . Yawwww !

Skin screenshot
B1A4 . Yeewww !

Skin screenshot
1st

Skin screenshot
2nd

B2ST . Yeayyyyy !

HERE MuazzAdli official blog .Kbai :) 


entries

profile

links
Tagboard