and all the food
snuck out of my fridge last night
Dah lama nggak dengar khabar kamu .
Monday, 28 November 2011 | 04:25 | 2 comments

Follow [ k a w a i i s e c r e t s . me ] for more kawaii photos ♥
Assalamualaikum
Hai thessa, before that saya mahu kasi tahu kamu mungkin ada ayat saya dlm bahasa Malaysia dan bahasa Indonesia, pokoknya campur campur dehh. Nggak papa kan?
Saya udah baca entry kamu. Sy sihat aja kokk.Sy nggak nyangka kamu MISS sama sy. Hihihi. Makasih yaa. Sy juga MISS sama kamu. Sy ingat kamu udah nggak ingat sama sy karna sy udah lama nggak lihat kamu online di Blog and Facebook. Sy pikir pikir juga “Aku dah lama tak Nampak thessa, mana yaa? Masa udah lupa sama aku?” Haa, begitu. Rupa rupanya ada masalah. Hehehe.
Saya lihat facebook kamu kenapa nama “ARDINE RUSH”? And facebook kamu DEACTIVE right? Aneh deh. Tapi nggak papa deh. Btw, Imissyousomuch :)♥ 

Maaf yaa kalau bahasanya dicampur aduk. Sy nggak berapa pandai ngomong bahasa Indonesia. (Y)

I'm leaving
| 02:09 | 0 comments

Follow [ k a w a i i s e c r e t s . me ] for more kawaii photos ♥
Assalamualaikum
Anneyong, chingu. I’m leaving. Hehehe. No lahh. \Leaving? Nak pergi mana?/ Tathe pergi mana mana pon. Tak berhenti berBLOGGING pon. The story is, tomorrow I wanna go Melaka for 1 week. Jyeahh! Tujuan pergi neh sbb mama ada kerja kat sana. So, kiterang pon follow lah jugak. Tapi duduk pergi sana takkan bosan sbb dipenuhi aktiviti + lawatan + jalan jalan. o,O .
Stuff stuff PSDC akan berkerja dan family yang ikut akan diisi dgn aktiviti. So, kompem tak bosan. Dua kalii dinner you know? Hehehe. Ok, so first day dlm pukul 8 kiterang akan pergi COWBOY TOWN kat A-Famosa Melaka.\Belum apa apa lagi terus dah pukul 8. Pelik. Dia ni cerita apa? Tak paham aku. –‘/ Second day, buat aktiviti sendiri and third day aktiviti yang sama seperti aktiviti on the first day.
Yang tu je aisya tahu. \Tu je kau tahu? Memang aku tak paham apa kau tulis –‘/ Haha, yelah aisya mana pergi lagi mana nak tahu kan? Okay, so nanti bila aisya dah balik, I will write a post. Kbai.
Bahasa bercampuk aduk! Orang keling pun tak paham apa aku tulis.


giveaway by triple F
| 01:08 | 0 comments


Assalamualaikum
Hari ni aisya nak join GA.  Hopefully dapatlah.  Hadiah gila best. Wanna join? Klik banner. Tag zawin|rina|izzah. Due date241211. Kamsahamida :)


End-year 2011 Giveaway by Fira
Sunday, 27 November 2011 | 04:00 | 1 comments

 
Assalamualaikum
Hari ni aisya nak join contest.  Hopefully menanglah.  Wanna join? Klik banner. Tag zawin.




3rd Giveaway by Yana
| 00:38 | 0 comments



#Klik banner
Assalamualaikum 
Anneyong, chingu. Today aisya nak join GA kak Yana. Hadiah dia best gila. Wanna join? Just klik the banner ye. Due date 201211.


UMMI 3U'S GIVEAWAY....
| 00:21 | 0 comments


#Klik banner
Assalamualaikum
Anneyong, chingu. Today aisya nak join GA. Hadiah dia best gila. Wanna join? Just klik the banner ye.


MegaGiveaway by : Auni , Izyan , Yanie
Friday, 25 November 2011 | 16:02 | 0 comments

#Klik banner
Assalamulaikum
Aisya nak join GA. Hadiah dia pun besh. Klik banner if you wanna join. Aisya tag zawin|izzah. Kamsahamida. Due date 251211.


Giveaway From Korea & Sydney
| 16:01 | 3 comments


#Klik banner

Assalamulaikum , aisya nak join GA. Aisya tag zawin | yana. Due date 251211.


Tak berapa suka cara Aaron Aziz berlakon dalam Ombak Rindu
Thursday, 24 November 2011 | 18:13 | 0 comments

ombak rindu
Assalamulaikum
1 disember neh ada cerita ombak rindu kan kat pawagam? Oh, mesti best! Aisya tau sure ramai yang tengok kan? Lebih lebih lagi remaja skrg. Hmm, tengoklah. Orang kata baca novel OMBAK RINDU pun dah sedih. Kalau tengok yang real lagilah sedih kan? Oh, takesah lah.

Btw, aisya nak kumen kumen sikit, hmm aisya tak suka cara Aaron Aziz berlakon dalam cerita tu. Omoo, Aaron Aziz dah kawin kan? Dah ada anak kan? Aisya tengok trailer dia, cerita tu macam tak elok sangat lah. I mean, Aaron Aziz kan dah ada wife tapi blh pulak dia nak pegang pempuan lain. Paham tak? Emm, mcm ni lah tengok trailer dia dulu k.

Aisya amek lagu dia lah. Adira ft. Hafiz [OST OMBAK RINDU] ada jugak lah siki sikit trailer dia. Tengok trailer sambil dengar lagu. Best kot. Btw, lagu dia besh gila. Slow jea. Oh! Haa, mcm mana ada kan pegang pegang tu. That's why aisya tak suka sangat.

Kalau wife dia tengok mcm mana? Anak dia tengok mcm mana? Tak sakit ke hati? But if wife dia tak kesah and wife dia paham husband dia, takpelah. Tapi bagi aisya, aisya mmg taksuka. Tapi Aaron neh mmg pandai belakon! Kalau cerita Gangster mmg Gangster, kalau cerita sedih, mmg sedih.

Takpelah kita tengok je lah nnt. Bak kata omputeh 'Just wait and see'. Neh trailer dia.



Contest I love My Blog
| 17:27 | 3 comments

#Klik banner
Assalamulaikum
Aisya nak join contest. Klik banner if you wanna join. Aisya tag zawin|izzah. Kamsahamida . Due date 121211.
About my blog :
Ilovemyblog sbb blog saya tak serabut serabai and dia sangat simple, ringan, tak perlu scroll banyak kali. Even saya tak ramai follower, saya tak kesah. Saya tak perlukan follower sangat tetapi saya perlukan pembaca yang setia. Saya suka reader yang gila gila. I mean reader yang sangat sangat BAIK and SPORTING. If ada yang FOLLOW tolong inform, saya akan follow korang balik. InsyaAllah.
Terima Kasih.

Contest Blog Paling OHseemm by Fatimah Azzarah
| 17:10 | 0 comments

#Klik banner
Assalamulaikum 
Aisya nak join contest. Hadiah dia pun best gila. Klik banner if you wanna join. Aisya tag zawin|izzah. Kamsahamida . Due date 311211. Kbai.

Twilight Breaking Dawn - PART 1 -
Wednesday, 23 November 2011 | 21:57 | 0 comments

Assalamulaikum
Semua tahu kan yang today ada TWILIGHT BREAKING DAWN kat pawagam. \Ramai tak?/ Of course lah ramai kan? Aisya nak tengok tapi takboleh. MaAyah takkan bagi perginya. Kalau nak keluar sbb ada hal penting takpe. Ni? Sbb nak tengok wayang jea. Gak mungkin mereka bagi pergi. Btw, aisya rasa best gila b**i cerita tu sbb tangok trailer dia pon mcm best jea. Alaaa, nak tengok!! Kalau nak tengok kat tv bila pulak cerita tu akan ada kat STAR MOVIES. Takpelah, kita wait jea. And, nak tengok trailer dia? Meyh, kite bagi.

Kbai


Taktau betol atau tidak tapi minta tolong baca
Monday, 21 November 2011 | 20:13 | 0 comments

Ab861ca2285b0001c7a219f3a76c8897_large
Assalamulaikum
I wanna share something but I donno its true or not. Just read it.
Nama dirahsiakan berumur 3 tahun dia tak ada mata dn mulut dia ni arwah meninggal dunia, sesiapa yang dah baca tapi tak fowardkan. malam ni dia akan datang sebelah katil anda dan memerhatikan anda, dia juga akan berada di syling untuk memerhatikan anda jika tidak prcaya.kisah ini berlaku pada 26hb tahun 1914
sesetangah orang telah mati terkejut kerana tidak mempercayai messege ini dan memadamnya, orang pertama ialah kekasih anda dan seterusnya akan hilang perlahan lahan.dalam masa 24 jam sila fowardkan message ni kepada 8 orang.
Banyak benda ni kat notification aku. So ,share je lahh. Kbai.


Superb Blougies
| 19:55 | 0 comments

#Klik banner
Anneyong, chingu. I wanna join a contest. Btw, blog tite neh bkn lah comel plus plus cantik. Biasa je. Aisya tengok ramai blog dia yang comel comel join contest tu. Tapi, takpelah kalau dah bukan rezeki utk menang.

- Klik banner if you wanna join
- Due date : If 111 people were join
- Tag zawin thessa

Congrats Harimau Muda .
| 19:22 | 0 comments


Assalamulaikum
Semalam ada bola sepak Malaysia vs Indonesia kan. Kat Gelora Bung Karno, Palembang Indonesia. Alhamdullilah and congrats Malaysia sbb  menang. Congrats juga to Indonesia and Mnyanmar. Korang semua dah buat yang terbaik. Kalau dah memang rezeki Allah nak bagi Malysia menang nak buat macam mana kan. Btw, kita neh jangan nak berlagak, bangga, riak sangat lah. Takbaik. Bersyukur je. And, ni aisya ambik from facebook
Dr.Fadhilah :
As salamu'alaikum sahabat FB yg d kasihi. Syukur n tahniah krn masih hidup, beriman n berfikiran positif. Tahniah juga kpd Harimau Muda (HM) krn memenangi pingat emas. Pengajaran penting yg kita dpt drp kejayaan HM tersimpul dlm hadia Nabi saw: Allah bila nak beri kebaikan kpd hambaNya, d mulai dgn musibah. Pasukan HM mengharungi ujian getir bermula dgn jadual perlawanan di ubah2, tempat latihan terlalu jauh, d hina media tempatan, d ganggu dlm perjalanan ke Gelora Bung Karno, etc. Justeru, jika ada d antara kita yg hadapi sebarang masalah atau ujian, besabarlah, betulkan niat n amal, doa yg kudus, buat yg terbaik n tawakkal kpd Allah. Kejayaan insya Allah menunggu kita. Wassalam

Wassalam. BaBye.


Tutorial print page .
| 18:39 | 0 comments

Tumblr_luuvxwlaoj1qak6q0o1_500_large
Assalamulaikum
Kawan aisya ada tanya macam mana nak print page. Okay. Let me teach.
 1st .Tekan button prt scrn sys rq. Then buka PAINT . PASTE kan .
Then tekan SAVE button ka atas tu .
2nd
Dia akan jadi mcm neh
**Cover mark. Hehehe .
Then you can upload dlm efbee ke dlm blog ke, twitter ke .
Hope anda semua faham.


[11 11 11] 1st Giveaway Myna :)
| 01:27 | 0 comments

#Klik banner
GA again :)
Wanna join ?Klik banner ye sayang :p
Tag zawin thessa yana

Giveaway by:Ira Gendut and Nani
Sunday, 20 November 2011 | 19:23 | 0 comments


#Klik banner
Join GA lagi. Wanna join? Just click the banner.
Closed date 15122011
Tag zawin thessa

Giveaway by Aida Shafiena & Fasihah Latiff
| 19:06 | 1 comments

#Klik banner
Assalamualaikum ♥ 
Today me wanna join a GA. Wanna join? Klik the banner!
Syarat - syarat Peryertaan :


  • Wajib FOLLOW blog Aida Shafiena dan Fasihah Latiff.
  • Wajib LIKE fanpages sponser.
  • A Malaysian blogger only.
  • Comment dalam blog Aida atau Fasihah. (Di shoutmix tak akan dilayan)
  • Tag sekurangnya 2 org atau lebih dan pastikan mereka tahu.
  • Letakkan banner dientry.
  • Contest ini kemungkinan gagal jika peserta tidak melebihi 15 peryertaan sama ada di blog Aida atau Fasihah.
  • Dan tolong click > SINI <


Tag zawin kak yana


Sorry :(
Friday, 18 November 2011 | 23:22 | 0 comments

Tumblr_lur5asllzc1qh0k8do1_500_large
Assalamulaikum  
Hai, sorry guys. Aisya akan jarang update, join contest+GA and tak layan shoutbox. \Why??/ Aisya tak boleh sangat buka internet sbb my dad will take modem streamyx and will bring it to the office. Ohh! Sorry sangat. Aisya akan layan blog aisya only on Saturday and Sunday. I’m so sad. But if ada apa apa just live your message on my shoutbox. Okay? Kbai.


Yeayy ! Nama kita ada !
Thursday, 17 November 2011 | 03:43 | 0 comments

Tumblr_lusv8v0ba01r3f8tao1_500_large
Assalamulaikum
Hi, Hello, Anneyong chingu. Yeayy! Kita tgh happy! Siries tak percaya yg kita menang GA. Hadiahnya, blog kita akan di review selama seminggu oleh tuan punya GA. Tak percaya? Meh kita tunjuk! Cehh mcm blagak je.

#Klik untuk besar

Haa, percaya tak? Mmg happy gila. Selama join GA takpernah terpilih. Now, kita dah terpilih utk tempat yg KELIMA. Kbai.

Contest : Blogger Saya Awesome
Wednesday, 16 November 2011 | 17:30 | 0 comments

#Klik banner
Aisya nak join contest . Hadiah dia pun best .
Syarat-Syarat

- Wajib Follow Blog Akma & Ienaz Alia
- Tinggalkan Link Entry Contest Di Ruang Comment
- Tag 1 Orang Rakan Blogger Anda
- Contest Bermula Pada 4/11/2011 Dan Berakhir Pada 16/12/2011


Tag Thessa

Contest Blog Simple But Awesome
Monday, 14 November 2011 | 23:44 | 0 comments


#Klik banner
Aisya nak join contest .Prize dia pun best .

Syarat - syaratnya :
- A Malaysian blogger
- Mesti ada blog
- Follow blog ini ( tak wajib )
- Buat satu entry tentang contest ini dan letak banner contest itu sekali
- Tag rakan blogger ( tak wajib )
- Paste link entry di tapak komen
Tag zawin 

Contest Blog Kiut, Miut, Tiut
Sunday, 13 November 2011 | 21:40 | 0 comments

#Klik banner
Mcm biasa aisya nak join contest .Agak terkejut contest neh kena follow 6 orang .Kbye .
Rules
1. Follow Blog Farhan K, , Muazz, Opah, Aina Dee dan Amalia.
2. Terbuka kepada semua. Tak kira Perempuan atau Lelaki.
3. Buat entry and letak banner diatas.
4. Tag sekurang-kurangnya 4 orang rakan anda. Pastikan mereka tahu.
5. Bila dah selesai,copy link entry and post dekat bahagian comment kami berlima.
6. Tarikh bermula dari 13 November --- 4 Disember 2011.
7. Contest akan serta merta terbatal kalau kurang dari 20 contestant
.

Tag zawin thessa scha tyna


13/11/11 (My first HANGOUT)
| 17:07 | 0 comments

Tumblr_lqweey8inx1r2pr4po1_500_large

Anneyong
Hai hello evelybody .Well I’m happy today .Why ?Hehe .Yesterday Aisya and kawan kawan HANGOUT .Tujuan hangout tu sbb penolong kelas ada buat MAJLIS AKHIR TAHUN .So Aisya pergilah .Act ,bkn senang tau nak keluar sbb ayah and mama mana nak kasi anak anak dia keluar .Why ?Sbb Aisya neh kecik lagi baru 13 y/o .Kang klau jadi pape mcm mana ?Sape susah ?That’s why lahh MaAyah takbagi .
Hari jumaat hari tu Tanya ayah ‘Ayah blh tak angah keluar hari ahad neh sbb kelas angah ada buat majlis akhir tahun kat ECM pukul 2 ‘Then ayah kata ‘Hmm tgok dulu’.Masa tu dah pikir dah mesti takboleh takpelah esok pulaklah tanya .Hari sabtu tu tanya ayah  lagi soalan yang sama .Then ayah kata ‘Boleh tp balik pukul 5 tau’ .Masa tu mmg terkejut sangat ayah kasi keluar .Yeayyy .
Then ,aisyah keluarlah .Semua dah kumpul kat BIGAPPLE .Then ,kitarang makan KFC . Dlm satujam mcm tu baru kitarang makan .Lama jgk lah .Terkejut akak KFC tu dengar kitarang order 15 set .Haha .Habis je makan .Kitarang jalan jalan .
Mula2 aisya pergi WATSON beli barang2 aisya .Then ,pegi kedai apa tah aisya beli bangle and long necklace .Tapi syg ,lupe nak beli baju and shawl .Grr WTF .Kwn2 yg lain ada pergi MEGA sbb nak main bowling and karoeke .Dlm pukul 5 30 baru balik rumah .Perasaan tu mmg happy lahh .Kbye .


Contest blog edited
Saturday, 12 November 2011 | 04:38 | 0 comments

#Klik banner
 
Syaratnya
Wajib follow blog //THE-SSA
- Post the link in the comment box
- Take the banner up there and paste it in your post
- Tag 3 people and make sure they know...
- Siapa yang meletakkan link didalam chatbox tidak akan dilayani dan siapa yang meletakkan link seperti ini : http://catatan-thessa.blogspot.com/ tidak akan dilayani.
Ciri-ciri blog yang akan jadi pemenangnya adalah

- simple tapi enak dilihat ( comel la pokoknya )
- ringan ( cepat loading )
- template sendiri maupun punya orang lain yang penting telah diedit boleh join.

Tag zawin marliyana tyna



Ieyza Afieyna 1st Giveaway
Friday, 11 November 2011 | 00:51 | 3 comments

#Klik banner

Syarat-syarat :
- Follow blog ieyza bagi yang belum follow.
- Buat entry yang bertajuk "Ieyza Afieyna 1st Giveaway"
- Copy banner kat atas letak dalam entry dan link kan guna link entry ni.
- Tag kat 2 blogger yang lain, make sure mereka tahu mereka di tag.
Tarikh GA: 3 Nov-16 Nov 2011

Tag Zawin Thessa

Contest: Blog Ter-Comel
Wednesday, 9 November 2011 | 06:36 | 0 comments

#KLIK BANNER

Syarat-syaratnya

1.      Buat 1 entry kat blog korang tajuknye Contest: Blog Ter-Comel dan letakkan banner dekat atas ni dalam entry tu Tag kan sekurang-kurangnye 3 rakan anda pastu link kan pada blog ni.
2.      Siap semua link kan entry korang dekat comment contest ni.
3.      Terpulang nak follow atau x.Jika kurang 30 orang yg join contest ni secara automatik contest ni terbatal
( Contest ni bermula 7/11/11 dan tarikh tutup 19/11/11 )
Tag zawin Thessa izzah

Contest ' I'M PROUD TO BE A BLOGGER'
Monday, 7 November 2011 | 19:31 | 0 comments


Syarat-syaratnya
- Kena ada blog.
- Warganegara Malaysia.
- Wajib follow blog wawa and nana.
- Copy banner kat atas and directkan link korang kat blog wawa or nana.
- Buat slogan : Saya berbangga menjadi seorang blogger kerana.
- Tidak melebihi 15 patah perkataan.
- Tidak kira sama ada English or Melayu.
- Tag 3 orang rakan anda.-Pastikan link post mengenai contest ini.
Cara-cara pemilihan 

- Kami tidak menggunakan system VOTE.
- Pemenang dipilih berdasarkan blog dan slogan.
- Kalau nak menang, hias lah blog anda cantik cantik. Okay.

Slogan Saya berbangga menjadi seorang blogger kerana saya boleh menunjukkan bakat saya dalam mengedit blog dan boleh merapatkan hubungan silaturahim.
Tag Zawin, Marliyana mk, Miss specky

**Maksud slogan saya bukannya nak menunjuk-nunjuk pandai edit blog.
Edit sikit-sikit je bolehlah. Edit yg sy mampu.
And ayat slogan, ayat sy sendiri. Jgn culik ayat tu.Okay. 


Baru ada masa nak hupdate
| 19:06 | 0 comments

Tumblr_lu2c77e80s1qiqke0o1_500_large

Anneyong + Assalamulaikum

Hello peeps !Lama dah tak hupdate. Lama ke? Tak kesahlah.Hari ni orang semua sekolah,kerja kan? Me? Hehe, hari ni sklh Aisya cuti. Wohoo. Klau tak cuti pon mals jgk nak pergi sklh. Penat. Baru semalam sampai. Dlm pukul 3.
Balik kampung hari jumaat petang. Pukul 6. Semua dah ready nak balik .Lepas mama balik kerja, mandi ,solat .Terus gerak .Sepanjang jalan tu, okay je lah. Tak banyak kereta .Tapi kalau belah kanan highway memang JAM. Tak bergerak kereta. Highway KL – Kelantan. Haa,  mmg JAM.
Sepanjang Aisya dlm kereta asyik tido je. Bosan! Adek Aisya selalunya bising dlm kereta,main lompat2 ,jerit2. Tapi skrg ni diarang senyap je dlm kereta. Pasal apa? Haaa, diorang diam sbb ada TV dlm kereta. Cheh! (bkn nak menunjuk). Alaa, bukannya tv besar mcm LCD tv 40 inci tu. Yg tv khas utk kereta tu je. Taklah besar mana.
Baru2 ni kereta ayah Aisya kena langgar kat belakang kereta. Kemek sikit lah but still okay.Cuma kalau nak tutup bonet kereta mmg tak boleh. Dia kene hempas kuat2 bonet tu then baru rapat. Kalau tutup gitu2 je mmg blh tenganga lah bonet tu sepanjang perjalanan.
So, my dad pergi hantar kereta tu kat workshop. Agak lama lah jgk. SATUMINGGUDUAHARI kat workshop. Jyeahh, so Aisya pergi slkh naik kereta satu lagi. So, skrg kereta tu dah siap and tadaa cantik dah. Mcm kereta baru dah. Haha, joke joke.Eh,tiba tiba pulak tv dlm kereta tu ROSAK. Uhhh!
Then, ayah kata ‘takboleh jadi ni kena ada jgk tv dlm kereta kalau tak bising adek adek ni dlm kereta.’So, my dad pergi lah kedai mama ntah. Then ,dia beli lah.So sepanjang perjalanan tu adek mmg diam. Tak bising pon. Diarang tgok cerita TRANSFORMER. Kebetulan pulak, tv yg ayah baru beli ni ada HD. Wohoo. Lagilah syok tengok.
Aisya balik kampung kat Tapah,Perak. Haa ,sape kampung dia kat situ? Takpon rumah dia kat situ? Nampak Aisya tak?Tak Nampak? Takpelah. T_T .Hehe, takdelah. Main2 je.Okay, Aisya kena OUT nak kemas rumah pulak. Byebye.
Saranghae :*
Dah macam karangan lah pulak



SEGMEN | MakeUp Review
Thursday, 3 November 2011 | 02:02 | 2 comments


Anneyong + Assalamulaikum

Aisya di invite utk join segmen neh.It’s about MAKE-UP !!Wohoo ,Nak join jgk pon blh. SINI

Muka 
Krim
Pencuci

Bedak
Kalau pegi sekolah and pegi jalan jalan
*Bkn yg mcm ni.Jenama je sama.



Kalau lepas mandi


Eyeliner

 
Blusher
   
That’s only yg sy pakai.Okay ,now nak terangkan.Krim SAFI tu okay lah jgk.Krim SAFI tu baru je pakai.Same as,pencuci tu.Baru je pakai.Kalau bedak SAFI dah lama dah pakai.Sampai skrg still pakai bedak tu.Eyeliner ,baru tahun ni pakai.Wohoo.Blusher pon baru tahun ni pakai.Kesimpulannya ,semua produk produk tu okay lahh.Tak pernah tejadi apa apa.



entries

profile

links
Tagboard